Hallo iedereen,

mandala hartje Al bijna een jaar zijn we in de ban van het Corona-virus. Het heeft ons af en toe toch wel eens lelijk parten gespeeld. Gelukkig zijn er af en toe leuke initiatieven, zodat we toch weer een beetje vooruit konden kijken.
We willen hier graag nog eens even op terug komen, zodat jullie ook de resultaten kennen van de "wedstrijden" die we gehouden hebben.
Ten eerste was er het inkleuren van onze mandala. Heel erg veel exemplaren kregen we niet binnen, maar er is wel een winnaar geselecteerd : Annemie Van Dessel. Zij zal binnenkort haar ingekaderd werkje kunnen ontvangen. Wie geplastificeerde kleurplaten kunnen verwachten zijn : Lana Dingemans, Petra Peeters, Raymonda Meeusen en Ria Raymaekers.
woordzoeker Daarna hadden we onze echte Femma-zoektocht. Het juiste antwoord was "VERBONDENHEIDSGEVOEL". Spijtig dat het woord Gevoelsverbondenheid niet bestaat, anders hadden we nog een juist antwoord meer.
We wisten natuurlijk van in het begin dat de uiteindelijke rangschikking van de schiftingsvraag zou afhangen. Er kwamen uiteenlopende gissingen binnen, van 12 tot zelfs 3.142. We kregen uiteindelijk van 24 Femma-leden en van 42 niet-Femma-leden het juiste antwoord binnen. Het correcte antwoord op de schiftingsvraag was dus 66. Niemand had het juist, maar Linda De Schepper kwam het dichtste in de buurt met haar antwoord, nl. 64. Zij heeft dus gewonnen en ontvangt de waardebon van 30 € van de Wereldwinkel. Op de tweede plaats komen de kindjes van Toon Janssens. Hun antwoord was 62 op de schiftingsvraag. Zij winnen een waardebon van 20 €. Op de derde plaats komt Christel Berghmans met haar antwoord van 71. Zij ontvangt een bon van 10 €.
We weten dat er veel meer mensen hebben meegedaan, maar dat ze het antwoordenblad niet binnenbrachten omdat het woord niet meteen gepuzzeld kon worden. Misschien lukt dit een volgende keer wel. Hopelijk heeft elke deelnemer er toch veel plezier aan beleefd.
Proficiat aan alle winnaars !


Hier alvast een recept voor ajuinsoep.

ajuinsoep Ingrediënten:

Werkwijze:

  1. Smelt 75 gr boter in een grote pan met dikke bodem. Zet ongeveer 200 gr uien apart. Roer de resterende uien en het laurierblaadje door de boter en bak ze in ongeveer 30 min. zeer zachtjes met het deksel op de pan. De uien moeten zeer zacht, maar niet bruin zijn.
  2. Schenk de vermouth erbij, zet het vuur hoger en kook tot de vloeistof verdampt is. Voeg de bouillon, zout en peper naar smaak toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 5 min. op laag vuur sudderen. Neem hem van het vuur.
  3. Laat de soep afkoelen. Verwijder het laurierblaadje. Pureer de soep in een keukenmachine of blender. Spoel de pan af en schenk de soep er weer in.
  4. Smelt intussen de resterende boter in een andere pan en bak de resterende uien op laag vuur met het deksel op de pan tot ze zacht, maar niet bruin zijn. Bak ze dan zonder deksel zachtjes goudgeel.
  5. Schenk de room in de soep en warm hem zachtjes door, maar lat hem niet koken. Proef en voeg indien nodig peper, zout en indien gewenst wat citroensap toe. Voeg de goudgele uien toe en roer 1-2 min. Schep de soep in kommen. Strooi er croutons, bieslook of lente-ui over en serveer.

Smakelijk !


“Tussen Zussen”

Tussen Zussen Tot slot willen we nog even vermelden dat de nieuw geplande datum voor het stuk "Tussen Zussen" 10 september 2021 geworden is. Wie tickets heeft kan hier alvast naar uitkijken !


Houd het gezond, zorg voor jezelf, maar ook voor de anderen!
Hopelijk tot zeer binnenkort!

spreuk