Indien we in oktober kunnen starten, dan doen we dit op de 1ste met een Corona-veilige Crea-avond, wel niet met leer en papier, maar we gaan flessen decoreren, zoals voorzien was in mei.

flessen1flessen2 flessen3 Flessen pimpen kan op vele manieren, we laten er verschillende zien. Zelf kan je kiezen tussen omwinden met katoen of soepel touw of met decoupage. Voor het omwinden breng je een lege wijnfles met de etiketten er nog op mee en één of twee kleuren katoen 50gr. (géén te dunne), bijpassende versiering (optioneel) en tweezijdige plakband. Met decoupage krijgt je fles een totale make-over. Hier breng je een volledig zuivere fles voor mee, verder is alle materiaal voorzien. We hebben ook voorbeelden bij zodat je kan zien hoe je met lege flessen en een beetje creativiteit mooie dingen kan maken.
We beginnen er zoals steeds om 19.30 uur aan in de Rosmolen. De prijs bedraagt 5,00 €. Inschrijven kan bij Monik, en dit tot 25 september.


Zin in een fris dessertje? Hier een lekker, maar ook snel klaar te maken recept : Kaas en yoghurt in laagjes …

dessert


Benodigdheden

Bereiding

  1. Laat in een pannetje de suiker smelten zonder omroeren en doe er dan de noten bij. Schep alles goed om en laat de gekaramelliseerde noten afkoelen op lichtjes met olie bestreken aluminiumfolie of bakpapier.
  2. Schil en snijd de appels in stukjes. Houd enkele schijfjes apart voor de garnering.
  3. Verwarm de wijn met de kaneel en laat de appelstukjes daarin koken tot ze zacht zijn. Laat ook afkoelen.
  4. Klop de verse kaas op met de yoghurt en de honing.
  5. Schep de yoghurt, de appelstukjes en de noten in laagjes, liefst in hoge glazen. Werk af met een schijfje appel?

Smakelijk !


Houd het gezond, zorg voor jezelf, maar ook voor de anderen!

spreuk