Enkele tuintips van tante Kaat

rozen
Rozen zonder luizen plant de bollen van sieruien (Allium) tussen de rozen. Zij houden luizen op een afstand. Lelies: strooi zand en kiezel onder leliebollen. Zo voorkom je dat de bollen in te natte grond staan. Plant de bollen in een veld bodembedekkers, zo houden ze frisse voeten en een warm hoofd.
Geen hondenwc meer bij je voordeur: zet gevulde glazen of plastic flessen bij de plaatsen waar honden en katten graag hun behoefte doen. De schittering van de zon in het water houdt de dieren op een afstand.
Plantenbakken: vergeet niet de wortelkluit los te maken en de wortels te plukken voor je een plant in de bloembakken zet. Als je dat doet, wortelen de plantjes veel sneller.


Of los je liever een puzzel op?
Kraak de code

Is dit dan iets voor jou ?


Of ben je meer een keukenprinses?

aspergeflan Probeer dan dit eens uit !
Aspergeflan met dragonsaus (voor 6 p.)
Ingrediënten:
150 gr. witte asperges, 3 eieren, 2 dl room, ½ dl melk, 75 gr. gekookte ham, peper, zout, boter
Voor de saus: 1 sjalot, 1 dl witte wijn, ½ lpl dragonazijn, 2 dl room, 1 lpl gehakte dragon, peper, zout, enkele takjes dragon.
Werkwijze:
Schil de asperges met een dunschiller. Zorg dat alle vezels weg zijn. Spoel de asperges even af en snijd ze in stukken van 3 cm. Kook ze in licht gezouten water beetgaar in ongeveer 5 min. Haal ze uit het water en laat uitdruppen. Snijd de ham in stukken. Voeg eieren, room, melk en kruiden bij en mix alles. Wrijf de flanvormpjes in met boter. Verdeel er de asperges over en giet er het eimengsel op. Plaats de vormpjes in een waterbad en laat ze 40min. garen in een voorverwarmde oven van 180°C . Controleer met een naald of de flan gestold is. Pel voor de saus de sjalot en hak fijn. Breng samen met de witte wijn en azijn aan de kook. Laat voor de helft inkoken en zeef. Voeg de room toe, laat inkoken tot de saus lichtjes bindt en voeg er gehakte verse dragon aan toe. Breng op smaak. Ontvorm de warme flan op een bord en werk af met de saus en een takje dragon.


Een gezonde variatie op Femma-wafeltjes

wafeltje mat aardbei Misschien hebben jullie de laatste weken ook al het één en ander gebakken. Hierbij kunnen we jullie een receptje meegeven voor een gezonde variatie op onze lekkere Femma-wafeltjes.
Ingrediënten:
125 gr. bloem, 125 gr. suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 125 gr. boter, 3 eieren
Voor de afwerking : 250 gr. aardbeien, 150 ml. slagroom, 1 zakje vanillesuiker
Werkwijze :
Meng de bloem met de suiker en de vanillesuiker. Smelt de boter en voeg toe aan de bloem. Voeg daarna één voor één de eieren toe en roer tot een mooi homogeen beslag. Bak de wafeltjes de helft kleiner dan dat we gewoon zijn. Spuit wat slagroom in het midden van elk wafeltje en leg er een aardbei op !


Weer even tijd voor een puzzel ?
woordslang

Zoek het woord:
Het bestaat uit letters die aan elkaar grenzen, niet diagonaal van elkaar staan en maar 1 keer gebruikt mogen worden. De eerste letter is onderstreept.


Nia-dansen: het kan ook tijdens Corona-dagen !

nia dansen Elke week kan er aan Nia-dansen gedaan worden via video, samen met Sabine. Dit gebeurt op zondagvoormiddag van 10.30 tot 11.30 uur
Wil je dit graag mee volgen, geef je dan vlug even op aan Ria, zij zal dan doorgeven hoe dit verder best kan aangepakt worden.
Ook voor diegenen die nog maar eens af en toe of zelfs nooit meededen staat het vrij om in te pikken en mee te doen. Iedereen is welkom om mee te bewegen !


Oproep :

mondmasker Al wie nog tijd heeft om mondmaskers te maken, heel graag ! Er zullen er nog vele nodig zijn. Op onze laatste mail vinden jullie de ontwerpjes. Ook nu mag je Raymonda contacteren om ze haar te bezorgen zodat zij ze kan verdelen onder diegenen die ze het dringendste nodig hebben. Alvast een warm dankjewel !
We hopen dat jullie aan onze tips iets zullen hebben. Van zodra we weer kunnen opstarten zijn jullie de eersten die het horen !


Houd het gezond, zorg voor jezelf, maar ook voor de anderen!