Archief 2017


Dinsdag 05 september 2017, 19u30 Rosmolen: Wandelen
Dinsdag 12 september 2017, 19u30 Rosmolen: Wandelen
Dinsdag 19 september 2017, 19u30 Rosmolen: Wandelen
Dinsdag 26 september 2017, 19u30 Rosmolen: Wandelen

Voor alle trouwe wandelaars, maar ook voor nieuwe "instappers" : telkens op dinsdag om 19.30 uur wordt er aan de Rosmolen vertrokken !


Maandag 4 september 2017

VOOR DE KERNLEDEN : NIET VERGETEN OM DE BLAADJES AF TE HALEN OP 4 SEPTEMBER OM 19.30 UUR ☺☺☺


Vanaf woensdag 6 september tot en met woensdag 20 december: Dansen NIA

nia Wegens het grote succes van de voorbije weken is er vraag naar vervolglessen. Graag willen we die op wekelijkse basis, telkens op woensdag van 19.30 tot 20.30 uur, laten verlopen. Wie vrij is, is welkom ! Er wordt niet voortgebouwd op vorige lessen, dus mis je een les, dan is dat zeker geen probleem. Je kan je best wel even vooraf aanmelden bij Ria, zodat we toch weten met hoeveel we zullen zijn en jullie in de andere richting feedback zullen krijgen of de les al dan niet zal doorgaan. Er kunnen zich immers altijd onvoorziene omstandigheden voordoen. Vanaf nu rekenen we 7,00 € per les voor leden en 10,00 € per les voor niet-leden. Er komt ook, vrijblijvend, een 10-beurtenkaart voor de prijs van 50,00 €.
Vergeet niet om een matje of dekentje mee te brengen om op het einde even tot rust te komen !


Donderdag 14 september 2017, Daguitstap

smoldersklokspoorfietsen Het vertrek is voorzien om 9.40 uur aan de Kapel van de Heuvels en NIET aan de Rosmolen zoals eerder gemeld. We fietsen naar Kapellen en brengen een bezoek aan de Smoldersklok. Lier heeft zijn Zimmertoren, Sint-Truiden zijn Festraetsklok. Kapellen heeft sinds 1997 ook zijn astronomische klok : de Smoldersklok. Experts bestempelen de klok als een van de meest vernuftige astronomische klokken in de wereld, zowel technisch als wetenschappelijk. Diezelfde specialisten noemen ze zonder verpinken de meest geavanceerde van de weinige astronomische klokken in Vlaanderen. Hier volgen we de gids en krijgen een uitgebreide uitleg over deze klok.
Op de middag wordt een broodjesstop voorzien (wel nog zelf te betalen) om even later naar het beginpunt van de Spoorfiets te rijden. We stappen dus over van onze eigen fiets naar een spoorfiets en rijden door het bos naar Brasschaat, naar Perron Noord.
Hier kunnen we even uitblazen onder het genot van een drankje. Dan gaat het in omgekeerde zin weer terug naar Kapellen en Stabroek. Zo rond de klok van 17.00 uur hopen we weer terug thuis te zijn.
Prijs voor deze dag is 12,00 € voor leden en 15,00 € voor niet-leden.
Ga je graag mee : inschrijven kan tot 7 september bij Ria.
Ook als je liever met de auto komt i.p.v. mee te fietsen, kan dit bij inschrijving verder afgesproken worden.


Woensdag 20 september 2017, Film

filmrol Naar goede gewoonte gaan we weer eens samen naar de film. Eén wijziging : we vertrekken vanaf nu op de Brouwershoeve i.p.v. aan de Rosmolen, maar wel gewoon om 19.00 uur. Nog een berichtje aan Raymonda zodat het vervoer geregeld kan worden en de avond kan beginnen. De film zal weer ter plaatse gekozen worden. Veel kijkplezier !


Zondag 24 september 2017, Jaarmarkt

wafeltjes Onze heerlijke wafeltjes, wie kent ze niet ? We hopen ook dit jaar op vele vrijwilligers om ze te bakken en/of te verkopen. Alle hulp is immers welkom. De kosten die jullie hiervoor maken mogen natuurlijk aan het bestuur doorgegeven worden, zodat jullie hier toch de nodige vergoeding voor krijgen ! Wie zich geroepen voelt kan zich aanmelden bij Ria. Zij kan dan met jullie de concrete afspraken maken. Aan iedereen al van harte een dikke merci !


Maandag 25 september 2017, Bloemschikken

bloemschikken Het wordt weer een mooi stuk dat we mee naar huis mogen nemen, zie maar hiernaast. We beginnen er weer aan om 19.30 uur in de Rosmolen. Inschrijven kan bij Ria tot 18 september. Kostprijs is 20,00 €. Moest je het volgende in de tuin hebben staan, kan je er misschien zelf voor zorgen : hortensia, skimmia- en/of laurierblaadjes, bessen, fijn groen materiaal, plat mos, roosjes, … Laat het wel even weten aan Ria bij je inschrijving zodat zij weet wat er al aanwezig kan zijn.
Dan nog even een schaar, aardappelmesje, een breekmes en enkele tandenstokers opgezocht en je kan aan de slag ! Veel succes !


Maandag 25 september 2017

VOOR DE KERNLEDEN : NIET VERGETEN OM DE BLAADJES AF TE HALEN OP 25 SEPTEMBER OM 19.30 UUR ☺☺☺


Woensdag 27 september 2017, Leesgroep

Een vrouw op de vlucht voor een bericht De boeken zijn intussen verdeeld en het is een erg dik exemplaar deze keer : "Een vrouw op de vlucht voor een bericht" van David Grossman. Daarom is de deelnameprijs nu ook 5,00 € voor hen die het boek leenden.
De groep wordt ook nu weer verwacht in de Bib om 19.30.


Vrijdag 29 september 2017, Voorstelling Nele Bauwens bij KAS

Nele Bauwens Deze avond "Wat een geluk" begint om 20.20 uur en gaat door in de Kapel van de Heuvels. Kaarten kunnen in voorverkoop besteld worden bij Ria aan 12,00 € per stuk. Aan de kassa kosten ze 14,00 €.