Archief 2017


Woensdag 1 februari 2017, Kleuradvies

kleuradvies In navolging van onze succesvolle avond rond stijladvies van vorig jaar, hebben we nu niet één, maar zelfs twee avonden rond kleuradvies in petto. Twee avonden vermits er maar 7 personen per avond kunnen deelnemen. Dit is immers een persoonlijk advies, vandaar.
Inschrijven kan tot 26 januari bij Kunta met opgave van jullie datumkeuze. Om half acht wordt er dan begonnen in de Rosmolen, maar deze keer wel in "Het Lustig Wiel". Prijs voor deze avond is 10,00 €. Moesten er nu toch nog liefhebbers zijn die niet meer kunnen deelnemen wegens volzet, dan proberen we nog een extra avond in te plannen !


Dinsdag 07 februari 2017, 19u30 Rosmolen: Wandelen
Dinsdag 14 februari 2017, 19u30 Rosmolen: Wandelen
Dinsdag 21 februari 2017, 19u30 Rosmolen: Wandelen
Dinsdag 28 februari 2017, 19u30 Rosmolen: Wandelen

We vertrekken elke dinsdag op hetzelfde uur en op dezelfde plaats: om 19.30 uur aan de Rosmolen !


Woensdag 8 februari 2017, Leesgroep

woesten "Woesten" van schrijver Kris van Steenberge wordt deze avond behandeld. De meeste geïnteresseerden hebben zich al bij Inge gemeld, maar… er kan er nog altijd ééntje bij. Inge zal je dan graag mee op de lijst zetten. De avond begint om 19.30 uur in de Bib.
Deelnemen kost 2,00 €.
Een voorproefje : De negentiende eeuw loopt ten einde. Elisabeth, dochter van de smid, treedt in de echt met de jonge arts Guillaume Duponselle. Het zal geen gelukkig huwelijk worden. Als Elisabeth acht maanden later van een tweeling bevalt, blijkt de eerstgeborene een prachtige zoon, Valentijn. Het tweede kind is zo mismaakt dat Guillaume weigert hem een naam te geven. Toch blijft Nameloos in leven. Omdat hij zijn vader en al de dorpelingen doet huiveren, gaat Nameloos gesluierd door het leven. Dan doet de Eerste Wereldoorlog zijn intrede…


Vrijdag 17 februari 2017, Femma-quiz

kwis Hiermee roepen wij iedereen weer op om een ploeg te vormen en deel te nemen ! Hopelijk kunnen we zo het succes van vorig jaar evenaren. Iedereen die niet zo graag quizt maar wel graag een handje wil helpen, kan zich nog steeds opgeven bij Inge of Raymonda !


Maandag 20 februari 2017, Bloemschikken

bloemschikken Deze keer wordt er gewerkt met druivenhout. Dat hadden we nog nooit gedaan ! Het meeste materiaal wordt zoals altijd voorzien, maar sommige zaken kan je best meebrengen, moest je dit in huis hebben :
- Snoeischaar
- Platbektang met smalle punt
- Lijmpistool
- Binddraad (dit is die blauw-grijze draad die begint te roesten na een tijdje)
- Kartonnen doos van 30 cm x 60 cm en 20 cm hoog
Inschrijven kan tot 14 februari bij Ria.
De prijs hebben we spijtig genoeg wel wat moeten verhogen : 20,00 € is het vanaf nu. De materialen worden immers alsmaar duurder.
Om 19.30 uur beginnen we er aan, in de Rosmolen, maar wel in de Leeszaal i.p.v. in Den Uil.

VOOR DE KERNLEDEN : NIET VERGETEN OM DE BLAADJES AF TE HALEN OP 20 FEBRUARI OM 19.30 UUR


Woensdag 22 februari 2017, Film

filmrol We vertrekken aan de Rosmolen om 19.00 uur. Gewoontegetrouw spreken we via Raymonda af wie er kan rijden of wie er nog vervoer zoekt. Zo kan iedereen ter plaatse geraken zonder dat we met te veel auto's moeten rijden of zonder dat er iemand per ongeluk zou achterblijven ☺. Welke film het wordt zal ter plaatse gekozen worden.