Archief 2017


Dinsdag 03 januari 2017, 19u30 Rosmolen: Wandelen
Dinsdag 10 januari 2017, 19u30 Rosmolen: Wandelen
Dinsdag 17 januari 2017, 19u30 Rosmolen: Wandelen
Dinsdag 24 januari 2017, 19u30 Rosmolen: Wandelen
Dinsdag 31 januari 2017, 19u30 Rosmolen: Wandelen

Deze blijft gewoon doorgaan, telkens op dinsdag om 19.30 uur wordt er aan de Rosmolen vertrokken !


Donderdag 12 januari 2017, Nieuwjaarsreceptie

klinken Om dit feestjaar op gepaste wijze in te zetten, voorzien wij een gezellige Nieuwjaarsreceptie voor al onze leden ! Om half 8 verwachten we iedereen in de Rosmolen en heffen we het glas op het komende jaar. Het nieuwe jaarprogramma wordt ook dan verdeeld. Misschien dat dan alle kernleden de nodige exemplaren kunnen komen ophalen ? Deze worden immers nog wel op papier aan de leden verspreid.
Om een beetje te kunnen inschatten met hoeveel we zullen zijn, vragen we toch nog om eventjes in te schrijven bij Kunta, en dit tot 5 januari.


Dinsdag 17 januari 2017, Rode Oortjeswandeling in Antwerpen

rode oortjes Deze avond trekken we door het oude Antwerpen en zullen zo ontdekken dat onze voorvaders niet zo preuts waren als de geschiedenisboekjes ons willen doen geloven. Hoe zat het met de dagelijkse hygiëne ? Waarom droegen rijke vrouwen een "pomandertje" ? En wat hebben konijnen met de kleding van de middeleeuwse Antwerpenaar te maken ? Verhalen over de "cabardouchkes" en de vrolijke "badstoven" worden doorgespoeld tijdens een stop in een typisch Antwerps cafeetje.
Kortom, een avond om niet te missen ! We spreken af om 19.30 uur aan het Brabo-standbeeld op de Grote Markt ! Mensen die geen vervoer hebben of liever samen rijden, zijn ook van harte welkom. Meld dit even bij inschrijving, dan spreken we verder af. Tot en met zondag 15 januari kan je inschrijven bij Inge. Deelnameprijs is 10,00 €. Let wel, het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er op tijd bij !


Woensdag 18 januari 2017, Crea-avond

macramé knopen Voor de iets-oudere Femma-leden is macraméknopen leggen in allerhande touwen pure nostalgie, voor de jongeren is het retro en past het perfect in de Scandinavische look. Alles komt terug ! Niettemin is het een super leuke bezigheid om in een aantal meters touw in je lievelingskleur een paar sierlijke knopen te leggen en zo een eigentijdse plantenhanger te creëren.
Inschrijven kan tot 10 januari bij Ria. De avond begint om 19.30 uur in de Rosmolen en kost 7,00 € voor leden en 10,00 € voor niet-leden.
Bij inschrijving wordt dan het lijstje met benodigdheden aan jullie bezorgd.

[Foto's]


Vrijdag 27 januari 2017, KAS - scramble

We willen hier alleen maar melding maken van deze voorstelling. 5 vrouwen, 5 stemmen die samen blenden in een geweldig ensemble. Genieten van theater en muziek van de jaren '70 - '80 tot nu, sommige in een totaal ander jasje dan je ooit zou verwachten.
Kaarten kan je bestellen aan 14,00 € bij Ria.
De voorstelling begint om 20.20 uur.


Dinsdag 31 januari 2017, Kleuradvies

kleuradvies In navolging van onze succesvolle avond rond stijladvies van vorig jaar, hebben we nu niet één, maar zelfs twee avonden rond kleuradvies in petto. Twee avonden vermits er maar 7 personen per avond kunnen deelnemen. Dit is immers een persoonlijk advies, vandaar.
Inschrijven kan tot 26 januari bij Kunta met opgave van jullie datumkeuze. Om half acht wordt er dan begonnen in de Rosmolen, maar deze keer wel in "Het Lustig Wiel". Prijs voor deze avond is 10,00 €. Moesten er nu toch nog liefhebbers zijn die niet meer kunnen deelnemen wegens volzet, dan proberen we nog een extra avond in te plannen !